2017. június 16.

Tejfölös meggyes pite




Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez

30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél kávéskanál só
30 dkg tejföl
80 ml olaj
2 tojás
10 g sütőpor

40 dkg magozott meggy

A tepsit olajjal vékonyan kikenjük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a sót és szintén habverővel összedolgozzuk. Beleszórjuk a sütőporos lisztet és az egészet csomómentesre keverjük.
A masszát a tepsibe simítjuk, tetejére szórjuk a meggyet és 20-25 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: