2017. június 1.

Oroszkrém




Az Oroszkrém torta kedvelői jól ismerik ezt a vaníliás, narancsos krémet, aki pedig még nem kóstolta, annak ajánlom kipróbálásra.


Hozzávalók 6 pohárhoz

A krémhez
4 dl tej
3 tojássárgája
5 dkg liszt
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 narancs leve és reszelt héja
3 dl tejszín

1 púpozott evőkanál mazsola
2 evőkanál rum vagy aroma

A díszítéshez
étcsokoládé
narancsszeletek
mazsola

A tojássárgákat, a lisztet, a cukrot, a narancs héját és levét és a vaníliát kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a tojásos részt és kevergetve sűrűre főzzük.
Beleszórjuk az előzőleg rumba áztatott mazsolát (pár szemet félreteszünk a díszítéshez) és teljesen kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk
Poharakba töltjük, narancsszeletekkel, csokoládékockával és mazsolával díszítjük.


Nincsenek megjegyzések: