2016. szeptember 6.

Székelykáposzta




Hozzávalók 4 személyre

70 dkg sertéscomb vagy lapocka
1 kg savanyított (hordós) káposzta
1 vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
tejföl

Az apróra vágott hagymát a zsíron aranysárgára pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd kb. 1dl vízzel felöntjük. 
Az így kapott pörköltalapot összeforraljuk és beletesszük a kockára vágott húst.
Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük, majd félig lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.
A savanyított káposztát (ha szükséges, többször is) átöblítjük, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és a pörkölthöz adjuk.
Az egészet összeforgatjuk és további 10-15 percet együtt rotyogtatjuk.
Tálaláskor tejfölt adunk mellé.


1 megjegyzés:

Éva írta...

Én egy picit be is szoktam rántani.