2016. augusztus 2.

Főtt füstölt csülök





Tudom, szokatlan az évnek ebben  a szakában ilyen tömény, igazából téli ételt készíteni, de most ez volt a kérés.
Viszont, ha már így alakult, természetesen a fotó nem maradhatott el, annál is inkább, mert ez az étel még nem szerepel a blogon.


Hozzávalók 4 személyre

1 nagyobb füstölt csülök
1 fej fokhagyma
4-5 babérlevél
1 teáskanál szemes fekete bors

A csülköt hideg vízzel leöblítjük és annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
Ha felforrt, hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket és lassú tűzön teljesen puhára főzzük (4-5 óra).
Akkor jó, ha a közepéből a csontot könnyedén ki tudjuk húzni.
A főzés közben elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.
Ecetes tormával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: