2015. július 15.

Fahéjas csiga




Egy tartalmasabb leves remek kísérője lehet ez a pihe-puha fahéjas csiga.


Hozzávalók

A tésztához
50 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2 dkg cukor
1 tojás
20 ml olaj
csipetnyi só
fél citrom reszelt héja

A töltelékhez
5 dkg vaj vagy margarin
7 dkg cukor
3 dkg vaníliás cukor
5 g őrölt fahéj

A töltelékhez a szoba hőmérsékletű vajat, a cukrokat és a fahéjat kikeverjük.
1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk.
Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük. Kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, kettévesszük és mindkét részből nagyjából fél cm vastagságú téglalapot nyújtunk.
Megkenjük a fahéjas töltelékkel, bejgliszerűen feltekerjük és éles késsel vagy cérnaszál segítségével kb. másfél cm vastagságúra felszeleteljük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, és 15-20 percet pihentetjük, kelesztjük.
Ezután 180 fokra melegített sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: