2014. december 10.

Feketeerdő pavlova






Hozzávalók kb. 25 cm átmérőjű tortához

5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő

2 dl tejszín
10 dkg magozott meggy (befőtt vagy fagyasztott is jó)
2-3 evőkanál cseresznyepálinka
2-3 dkg étcsokoládé

Egy nagyobb méretű tepsi aljába sütőpapírt terítünk. A meggyet meglocsoljuk a pálinkával és állni hagyjuk.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt. A hab ekkor kicsit összeesik, ezért még kb. 5 percig, turbó fokozaton tovább verjük. Akkor jó, ha szép fényes és újra kemény lesz a habunk.
A tepsi közepére kanalazzuk az egészet és kör alakot formálva három-négy ujjnyi vastagságúra simítjuk.
Sütőbe toljuk és 120-130 fokon addig sütjük, szárítjuk, amíg kicsit el nem színeződik és körben be nem repedezik.
Langyosra hűtjük, majd tortatálra tesszük.
A tejszínből kicsit lágyabb habot verünk, és a tortára halmozzuk, Ráreszeljük a csokoládét, végül rárakjuk a pálinkába áztatott meggyszemeket.

Nincsenek megjegyzések: