2014. február 11.

Karamellás forró csokoládé



Borongós, esős napokon igazán jóleshet egy bögre forró csokoládé. Nem sok időt vesz igénybe az elkészítése, és már kortyolgathatjuk is.

Hozzávalók 2 személy részére

5 dl tej
3 dkg (barna) cukor
5 dkg fehér csokoládé

A tetejére
tejszínhab
durvára darált dió/mogyoró/mandula

A cukrot lábosba mérjük és megolvasztjuk, majd aranybarnára pirítjuk. Felöntjük a tejjel, beleszórjuk a  kisebb darabokra tört csokoládét, és időnként megkeverve addig forrósítjuk, amíg a csokoládé és a cukor teljesen el nem olvad.

Pohárba töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk és ezt megszórjuk dióval, mogyoróval vagy mandulával.

1 megjegyzés:

Nelli írta...

Ma felénk pont olyan időjárás volt, hogy jólesett volna :-)