2013. január 30.

Pizza Vampiro




A megunhatatlan pizza most hagymás, csípős paprikás, gombás feltéttel.

Hozzávalók két 25 x 30 cm-es pizzához

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
2-3 evőkanál olívaolaj
kb. 3 dl langyos víz

A feltéthez
6-8 evőkanál paradicsompüré
pizzafűszer
150 g sonkafelvágott
1 vöröshagyma
4-5 savanyított erős paprika
2 nagyobb csiperkegomba
10 dkg olívabogyó 
20 dkg reszelt sajt

Fél dl langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta száraz hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen legalább duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen két kerek lapot nyújtunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
A paradicsomszószt sóval és pizzafűszerrel ízesítjük, és a tészta tetejére kenjük. Megszórjuk az apróra tépkedett sonkával, majd a lereszelt sajttal. Egyenletesen elrendezzük rajta a hagymaszeleteket, a vékonyan felszelt gombát, az erős paprika darabokat és az olívabogyót.
200 fokra melegített sütőbe toljuk és megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: