2010. december 5.

Tasakban sült sertéskaraj almás-narancsos káposztával




Hosszadalmasabb előkészületet igényel, de ha figyelembe vesszük, hogy tulajdonképpen a köretet is tartalmazza, akkor még időt is spórolhatunk.
Előző este is előkészíthetjük, ekkor lefedve hűtőben tároljuk a sütésig.

Hozzávalók

1 kg csont nélküli sertéskaraj
80 dkg vörös káposzta
2 db nagyobb alma
2 narancs
só, bors, kömény
1 teáskanál borókabogyó, mustár

A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Ha előző este készítjük, a sót hagyjuk ki.
Egy lábosban, kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük, kérget képezünk rajtuk.
Ha elkészültünk, félretesszük.
A káposztát legyaluljuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. A narancsot meghámozzuk úgy, hogy a fehér részek ne maradjanak rajta, és feldaraboljuk.
A káposztát, almát, narancsot sóval, köménnyel és mozsárban összetört borókabogyóval elkeverjük.
Egy nagyméretű tepsibe akkora alufóliát teszünk, hogy majd visszahajtva teljesen befedje a belekerülő húst és káposztát.
A hússzeleteket egymás mellé a tepsibe rakosgatjuk, ráhalmozzuk a káposztát.
A fóliát visszahajtjuk és 1-1,5 óra alatt megsütjük.
Krumplipürét kínálhatunk mellé.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Eszméletlen finom, nagyon köszönöm!
Marika